Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, October 15

Sudah Keluar Tanda!

Saturday 15.10.20111 @ 39w 3d of pregnancy

Semalam b4 tido agak risau jgk bb kurang bg respon.Tapi bila bb da jentik sikit2 tu,kira okla..Lagipun semalam (Jumaat) g wat scan kt Klinik Jameaton.Doc ckp bb ok,air ketuban, uri pun ok.Doc estimated berat bb 2.7-2.8kg..alahai,ringan kan..mudahla umi nak beranakkn bb nanti.hehe

Hujung2 peknen ni aku rajin gak jalan kaki time ptg2.masa dok rawang,tiap ptg je aku kua jln slow2 kt area tmn perumahan ni.Bila balik Putrajaya aku ajak asben g jalan2 kt Alamanda.Orang ckp elok jln banyak kan supaya mudah nak bersalin.takyah jalan beriye sangat pun.hehee
Bangun pagi tadi pas siap masak,makan tetiba rasa nak ceng..Macam biasa aku ni suke wat spot check if ada pape lendir kuar ke ape..Selalunya mmg akan kua lendir putih mcm keputihan tu,tapi pagi tadi menjerit aku bile lendir tu ade darah sket.Ekceli bukan darah merah pekat pun,tapi macam darah ikan org cakapla..brownish sket.mcm darah hujung2 period tuh..

Cepat2 kol akak along,tanyakan pasal benda tu.kena check in spital ke ape ke...tapi along ckp slalunya klo kua blood spotting kena tunggu 2 3 ari lagi la,baru betul2 bb nk kuar. if g spital pun doc soh balik je..lagipun aku tak ase sakit pun..so nothing to worries la =)

so skrg ni aku kena get ready jela bile rasa contraction.Mudah2an sumenya selamat la..


p/s:tengah minum air kelapa.petua mudah besalin jgk ye..hehee.

3 comments:

  1. wee.. dah tak lama tu. semoga selamat semuanya :)

    ReplyDelete
  2. wahhh, dh dekat nk lahir dh baby.. gud luck!! insyaAllah, hope both u and baby sihat & selamat :)

    ReplyDelete
  3. semoga semua dipermudahkan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...