Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, August 10

Demam+TakPuasa+4DScan=MC


Ha amik..Lama betul blog bersawang..Memang saje maleh update..heheee


Da 10ari kn berpuasa, tapi sayangnya makyong da 2ari lompong pose..Memang sangat sedih ok! siap nangis2 tak dpt posa!huhuuu


Aku tak tawla salah makan ke apa, pagi Isnin tu aku muntah+cirit birit..Tau jela bila da banyak keluar,maka kosongla perut..Kesian sungguh pada isi di dalam ni..huhu.Masa tu asben kat umah, so ngadu la kt asben..Asben soh buka posa, tapi aku ckp kt opis takde pape nk makan.(sebenarnya tanak buke lagi! alasan je!) SMS bertali arus sampai asben marah sebab tanak dgr ckp dia buka pose..(kecik ati makyong!) Tanak derhaka, tanak mudaratkan diri n budak tecit ni, aku pun bebuke la..G la mintak ehsan opismet yg ada 3in1 tu..So makyong buke mkn tu jela..Tapi memang da rezeki budak tecit ni,, tetibe dapat pulak bubur lambuk..Maka makanla 2beranak ni tanpa menghiraukan opismet yg lain..heheeee


Hari Selasa (semalam), keadaan masih tak stabil lagi..still membuang2 lagi..Memang da rasa da malam tu badan memang ase tak sedap, seram sejuk je..Pagi semalam g keja mcam biasa la..Tapi sampai opis je 2 3 kali melawat toilet..memang ase tak larat..Sampai pukul 10pg mintak kebenaran kua g klinik..Asben pun meneman g klinik..Menujula ke Puchong (g klinik panel je)..


Sampai sana tengok klinik tu wat scan..Wah,,makyong ni pantang klinik2 yg ada scan2 bb ni..hehehe..Memula tu memang mintak nak scan, tp doc perempuan tu takde, so takpela,aku cek biasa jela..Masuk cek dgn doc laki cina..Dia tanya itu ini pastu pesan soh buka,elakkan minum susu untuk sehari dua.Then dia tengok perut aku tecit je walaupun da 7bulan lebih..heheehee


Pastu bila da setel tu, budak kaunter tu tanya "akak nak tunggu ke doc pompuan tu utk scan?" aku pon soksek2 dgn asben..Asben cakap tunggu jela,lagipun takde pape nak rushing pun..Ekceli aku da buat appointment kt Klinik Jameaton untuk scan 4D detail Ahad ni, tapi asben nak balik Jerantut, so bile klinik kt Puchong ni ada scan 4D tanpa perlu booking, asben soh wat kat sini jela...


Almost half hour jugak menunggu doc pompuan tu..Siap makan cokelat dulu dlm keta.(doc laki tu soh bebuke kan..hehe)Tapi sabo jela,memang tak kisah pun menunggu..Lagipun aku sorg je patient yang nk wat scan tu..


Bestnyela bila dapat tengok muka bb kita kan...comey sangat! (mak apak mana ckp anak sendiri tak comel kan!) Yang paling best bila doc cakap bb aku sgt co-operate..senang tengok muka dia..Alhamdullilah semua normal..Berat pun da 1.5kg..berat normal bak kata doc..Bb memang sangat aktif masa tu..agaknya sebab aku makan coklat Snicker dgn air Ribena kot!hehehee


Then doc tanya da taw gender belum..aku cakapla,nk doc teka dulu..(bole gitew..hehee)Then doc tu godek2,,dia nampak da..Dengan jelas terang dan nyata..Bb umi ni memang tak malu!heheee..Asben pun suke bile tgk bb sehat n cargas je..Asebn cakap muka bb garang.sebabnya dahi bb berkerut.hehe 


Tu la kisah daripada sakit jadi tak sakit..hehe..Tengok muka bb terus umi abah dia hepi..Alang2 laki bini dapat MC, asben pun suggest g Sunway..Aku ape lagi,,ONNNNNNNN je..(kan terus sehat tuh!hihii) G Sunway asben rembat henpon Nokia C5 dan beli sikt brg2 nak masak western kt Jusco..oh bebuka semalam aku masak Spegeti bolognese , Lamb Chop  n Chicken Chop with black papper sauce untuk asben tersayang!hehee



So, itu jela citernye..Panjang2 sangat aku pun letih nak menaip..Nanti nak baca balik pun tak larat..hehehe..


Info:

Klinik Mediviron
66, Jln Puteri 5/1, Bandar Puteri, 
Puchong

03-80681280/80510701

2D Scan= RM40
4D Scan= RM80




p/s: Gomen bg bounus..Agak2 mebeng bagi bonus tak? hikkhikkk

10 comments:

  1. mummy,kalau xsihat buka tau,si tecik penat kot puasa..hehe!

    murh kan 4d scan die,besnya dpt buat 4d,dulu yun xberpeluang nk buat.take care k waniey! =)

    ReplyDelete
  2. @Yun
    -tu la,kesian kan dia je,tu yg buke..tapi murahla scan kt situ..Alhamdullilah masih sempat wt 4d tu..kenangan berharga,simpan dlm photobook terus ;)

    ReplyDelete
  3. Waniey ...sama la, tahap kesihatan di bulan ramadhan akan menurun... yg baiknya wanie x deman , just selsema je... 2 pun husband marah2 sbb badan lemah tp tetap nak puasa.. ckp degil xnak dgr ckp.. siap doa lagi, jgn baby degil cam maknya... tp wanie x berbuka pun sbb sayang, tinggal lagi 2 jam lagi nak berbuka....

    bestnya uat 4D scan.. kena simpan bebaik dlm album..

    ReplyDelete
  4. @Wanie
    -bulan pose ni byk air ilang kan,tu yg bdn flat je..tp okla wanie thn jgk pose.waniey nanges2 tanak buke,tp asben mrh2,dia ckp tak ciankan bb..huhuuu

    ReplyDelete
  5. alaaa takde ke gamba baby :)

    ReplyDelete
  6. @Iza
    -takdela dear,hihi.nnti bb da kuar i tepek byk2 kt blog ;p

    ReplyDelete
  7. kalau tak sihat, kena berbuka. kesin baby :) takpe, nanti boleh ganti balik. yang penting mummy and baby sihat

    ReplyDelete
  8. @Reen
    -tula,nti kena ganti balik+bayar fidyah..aduhhhh...

    ReplyDelete
  9. dah bace....
    wanie..ika ade bace dlm majalah..kalo kita cirit birit sekali..disertai ngan perut memulas...kena cepat2 bbuka ngan minum air yg banyak...xnak dehidration....
    muntah2 pn sama...kalo dh banyak kali..kena bbuka...mmg kdg2 rasa syg..tp lg risaukan baby kan...apepun..ibu mengandung dibolehkan untuk tidak berpuasa..boleh samada nk ganti @ banyar fidyah nanti.. =)
    kesihatan mommy n baby come first ye dear...
    hmm..pasal 4d scan tu..mmg ika sgt xfamiliar area puchong tu...takut sesat nanti mencari..hehe..tp mmg murah scan 4d dia tu.. =)

    ReplyDelete
  10. tula,syg bb+syg pose..hehe..Memang waniey pun tak familiar sgt tmpt tu.Asben jela taw.tah mane dia pusing2 tah.tp byk2 clinic scan 4D, waniey ase situ paling termurah la..cuma dia tak provide CD je.tu yg frust sikit =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...